Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
25.5.2004

Tuoreet arviot nostavat Venäjän
kaasu- ja öljyvarantojen kokoa

Venäjän öljy- ja kaasuvarat ylittävät aikaisemmat arviot, kertoo uutistoimisto RIA Novosti, joka haastatteli koti- ja ulkomaisia asiantuntijatahoja.

Venäjän maakaasuresurssit edustavat jo tähänastisten arvioiden perusteella yli kolmannesta koko maailman varannoista. Alkuvuonna 2003 tehdyn perusinventoinnin mukaan Venäjän maakaasuesiintymien volyymi oli 47,5 triljoonaa kuutiometriä. Nyt asiantuntijat pitävät todellista määrää selvästi suurempana.

Uutistoimisto kertoi myös Lukoilin äskettäin julkistaneen tiedon, jonka mukaan amerikkalainen tilintarkasyhtiön Miller & Lents on tämän vuoden tammikuussa vahvistanut Lukoilin öljyvarannoiksi 15 997 miljardia barrelia ja kaasuvarannoiksi 24 473 triljoonaa kuutiojalkaa. Tämän mukaan yhtymän öljyvarannot olisivat kasvaneet vuodessa 4,7 prosenttia ja kaasuvarannot 1,3 prosenttia.

RIA Novosti toteaa myös The Financial Timesin kiinnittäneen huomiota mahdollisesti alakantissa oleviin arviolukuihin. Negatiivisen mediailmapiirin keskellä ei noteerattu Jukosin ilmoitusta sen öljyvara-arvion tarkistamisesta 11,2 miljardista 13 miljardiin barreliin. Varannot määritettiin Yhdysvaltojen arvopaperikomission hyväksymällä tavalla.

Idänkaupan Vientipalvelut 5/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.