Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
25.5.2004

Compiler-portaali toiminut kuusi vuotta:
Itämarkkinat kiinnostavat laajaa
kansainvälistä yleisöä

Idänkaupan markkinatietoja välittävä Compiler-portaali (www.compiler.fi) täytti toukokuun toisella viikolla kuusi vuotta. Aluksi vain Venäjän taloutta seurannut internet-palvelu on tänä aikana laajentunut kattamaan myös Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan.

Compilerin suomenkielinen osio ”Idänkaupan Vientipalvelut” tarjoaa talous- ja yritystietoa kotimaiselle lukijakunnalle. Toinen englanninkielinen osio ”Emerging Eastern European Markets” palvelee kotimaisen yleisön ohella itämarkkinoita seuraavaa bisnesyhteisöä koko maailman laajuisesti. ”Trade Station Finland” -osio on puolestaan suunnattu Suomea idänkaupan kauttaliikennemaana tai operointikeskuksena harkitseville yrityksille.

Portaalista kasvanut
2500 sivun tietopankki

Lähes tietopankkimaisiin mittoihin paisunut Compiler-portaali tarjoaa talous- ja yritysuutisia, markkinatietoa, katsauksia, raportteja ja tutkimuksia sekä palvelutietoja. Portaali käsittää tällä hetkellä noin 2500 sivua. Tähän sisältyvät muun muassa Idänkaupan Vientipalvelut -julkaisun ja Compiler News -uutispalvelun uutisarkistot kuuden vuoden ajalta.

Tällä hetkellä jo yli puolet Compilerin katsojista on Suomen ulkopuolelta. Palvelussa on sen toiminta-aikana vieraillut katsojia yli 110 itsenäisestä valtiosta, territoriosta tai itsehallintoalueelta. Ulkomaisten katsojien ydinjoukkona ovat edelleenkin pohjois-amerikkalaiset, ruotsalaiset, britit, saksalaiset ja italialaiset. Viimeisen puolen vuoden aikana on verkkovierailujen määrä kasvanut suhteellisesti eniten Venäjältä ja Baltiasta, erityisesti Liettuasta. Kävijät ovat hyvin uskollisia eli samat vierailijat palaavat toistuvasti sivuille.

Laajaa kansainvälistä
näkyvyyttä

Compiler on kuuden vuoden aikana saavuttanut vahvan kansainvälisen näkyvyyden ja arvostuksen. Portaaliin johtaa tällä hetkellä noin 700 ulkopuolista linkkiä, joista noin 600 on ulkomailta. Kävijöitä jo etukäteen seulovien linkkisuositusten ohella Compiler pääsee korkeisiin positioihin myös maailman johtavissa internet-hakupalveluissa.

Kahden eri tilastointiohjelman tietojen mukaan Compailer-portaalissa tehtiin huhtikuussa noin 60000 sivupyyntöä. Sivustovierailuja oli noin 20000. Compiler-portaalia tuottaa Oy Compiler Ab, jonka muita informaatiotuotteita ovat Idänkaupan Vientipalvelut, Compiler eNews -uutismuistio sekä Suomalaisyritykset Venäjällä -tutkimussarja.

Compiler-portaalin päätoimittaja on Kaija Pasila-Lehmuskallio ja kustantaja Klaus Lehmuskallio.

Idänkaupan Vientipalvelut 5/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.