Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.6.2010

Nokia suunnittelee osallistumista teknologiahankkeisiin Venäjällä

Nokia suunnittelee osallistumista perustajaosakkaana Skolkovon teknologiakeskushankkeeseen Moskovan lähistöllä. Yhtiö tulisi mukaan myös keskuksen operatiiviseen toimintaan perustamalla alueelle kehityskeskuksen koordinoimaan omaa ohjelmistokehitystyötä.

Nokian aikeet on noteerattu myös Venäjän ylimmän johdon taholla. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan presidentti Dmitri Medvedev on toivottanut yhtiön tervetulleeksi hankkeeseen. Nokia on Medvedevin mukaan edesauttanut matkapuhelinalan nopeata kehitystä Venäjällä ja yhtiö on lisäksi hyvä veronmaksaja, joka vahvistaa budjettia lähes 400 miljoonalla dollarilla vuodessa.

RIA Novosti kertoo myös, että Nokia Siemens Networks suunnittelee tutkimus- ja kehityskeskuksen perustamista Venäjälle yhdessä sopivien partnereiden kanssa. Keskuksen sijaintipaikoiksi on alustavasti ajateltua Volgan alueella olevaa Sarovia tai Siperiassa olevaa Tomskia.

Huipputeknologian hankkeet etenevät myös muuten Venäjällä. Duumalle on jätetty lakiesitys, jolla valtiollinen Rusnano muutetaan osakeyhtiöksi. Rusnano jäisi edelleen kokonaan valtion omistukseen, mutta statuksen muutoksella tähdätään siihen, että yhtiö olisi jatkossa elimellisempi osa maan muuta talouselämää.
Tavoitteena on myös Rusnanon läpinäkyvyyden lisääminen lainansaantimahdollisuuksien parantamiseksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-