Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.6.2010

Dmitri Medvedev:
Modernisoinnin on pakko jatku

Venäjällä on opittu, ettei öljyn ja muiden vientiraaka-aineiden hetkellisesti korkea hinta takaa jatkuvaa menestystä maan talouselämälle. Asiasta on esittänyt henkilökohtaisen huolestumisensa myös presidentti Dmitri Medvedev.

Medvedevin mukaan Venäjällä ei ole tulevaisuutta ajatellen muuta mahdollisuutta kuin jatkaa talousjärjestelmänsä nykyaikaistamista. Mikäli Venäjä aikoo säilyttää asemansa maailman kehittyneiden talousmaiden joukossa on sen kyettävä luomaan korkeaan teknologiaan perustuva yrityssektori, kertoo Medvedevin puoluetovereilleen pitämää puhetta seurannut RBC News.

Medvedev toisti jo aiemmin esittämänsä havainnon siitä, että öljyn maailmanmarkkinahinnan noustessa kaikki rentoutuvat Venäjällä. Öljyn barrelihinta on tänä vuonna vaihdellut 70-80 dollarin rajoissa, mutta mitä tapahtuu jos hinta kipuaakin 90 dollariin, Medvedev ihmetteli. Seuraako tästä mentaalisesti se, ettei enää tarvitse tehdä mitään?

Samaa ajatuskulkua jatkaen presidentti päätyi siihen, että 140 dollarin barrelihinta voisi olla katastrofaalinen asia Venäjälle. Se tappaisi maassa kaiken aloitteellisuuden ja kehityshalun.
Medvedev on itse tarttunut näihin asioihin ja ajaa päättäväisesti valtion teknologiayhtiö Rusnanon tukemista, teknologiakeskusten perustamista sekä talouden diversifioitumista ajatellen myös Moskovan kehittämistä kansainväliseksi finanssikeskukseksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-