Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.6.2010

Venäjän ostopäällikköindeksi yhä hyvissä lukemissa

Lontoossa toimivan VTB Capitalin PMI-indeksi nousi toukokuussa 52,0 pisteeseen, mikä indikoi Venäjän tehdasteollisuuden vahvistuvan edelleen. VTB:n indeksi mittaa tehdasteollisuuden kehitystä ja sen tiedot kootaan alan yritysten ostopäälliköiltä.

Toukokuussa seurannan yhdistetty pääindeksi pysyi viidentenä perättäisenä kuukautena peruslukeman, 50 pisteen yläpuolella. Huhtikuussa indeksin pisteluku oli 52,1, kuten myös maaliskuussa.

Pääindeksin alaindeksit antavat tarkemman kuvan tehdasteollisuudessa tapahtuneista muutoksista. Niiden perusteella tehdasteollisuuden tuotanto ja uusien tilausten kanta olivat edelleen kasvussa. Lisäksi alan työllisyys parani jo toisena perättäisenä kuukautena.

Samalla kuitenkin tehdasteollisuuteen kohdistui hintapaineita.

Tuotantokustannuksia kasvattivat etenkin yhdyskuntapalveluiden, energian ja metalliraaka-aineiden kallistuminen. Alan yritykset kykenivät kuitenkin siirtämään osan kustannusnoususta lopputuotteiden hintoihin.

VTB Capital on ylläpitänyt ostopäällikköindeksiään vuodesta 1997 ja sen kuukausittaiseen paneeliin kuluu 300 merkittävää venäläisyhtiötä. VTB Capital on Venäjän valtion omistaman VTB Bankin Euroopan liiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-