Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.6.2010

Ukrainan presidentiltä talouden uudistusohjelma

Vasta runsaat sata päivää Ukrainan presidenttinä toiminut Viktor Janukovytsh on julkistanut talouden uudistusohjelmansa, joka ulottuu vuoteen 2014. Kolmivaiheinen ohjelma käynnistyy jo tänä vuonna.

Ensimmäisessä vaiheessa eli tänä vuonna painopiste on lainsäädäntötyössä, joka muodostaa perustan tulevia talousuudistuksia varten. Tässä tärkein kohde on verotuslainsäädännön uudistaminen.

Toisessa, vuosina 2011-2012 toteutettavassa vaiheessa painopiste on sosiaalijärjestelmän uudistuksissa. Nämä koskevat eläkejärjestelmän, sosiaalitukien sekä terveyden- ja sairaanhoidon kehittämistä.

Toiseen vaiheeseen sisältyy myös yksittäisiä toimenpidekohteita, joita ovat esimerkiksi kaasuyhtiö Naftogazin ja rautatieyhtiö Ukrzaliznytsian uudelleenjärjestelyt.

Kolmannessa, vuosiin 2013-2014 ajoittuvassa uudistusten vaiheessa hallitus pyrkii saamaan päätökseen laaja-alaiset valtionomaisuuden yksityistämiset. Ohjelmassa on myös Ukrainan valmistautuminen täyttämään OECD:n jäsenvaatimusehdot.

Nopeassa tahdissa laadittu presidentin uudistusohjelma tähdännee ainakin osittain siihen, että lainaratkaisuaan vielä panttaava IMF vakuuttuisi Ukrainan halusta ja edellytyksistä taloutensa rakenneuudistuksiin.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-