Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.6.2010

Venäläisestä Glonass paikannusjärjestelmästä autoversio

Venäläiseen Glonass-paikannusjärjestelmästä valmistuu vuoden lopulla autokäyttöön tarkoitettu versio, joka tulee myyntiin vuoden 2011 alussa. Laitteen hintaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta se tulee olemaan halpa. Almaz-Antei-yhtiö on laskenut, että 50 000 kappaleen valmistussarjalla hinta vastaisi noin 18 dollaria.

Radioteknologiaan ja satelliittijärjestelmään perustuvan Glonassin ensimmäinen versio kehitettiin jo neuvostokaudella ja vuonna 1991 järjestelmä saavutti maailmanlaajuisen kattavuuden. Hanke jouduttiin kuitenkin keskeyttämään rahoitusvaikeuksien takia.

Venäjän avaruushallinnon operoima paikannusjärjestelmä lanseerattiin uudelleen vuonna 2007 avoimen käytön periaatteella. Presidentin asetuksella määrättiin, että Glonassin siviilikäyttöön tarkoitetut signaalit ovat veloituksetta ja rajoituksitta sekä venäläisten että ulkomaisten yksityishenkilöiden käytettävissä.

Glonassin nykyinen versio tarjoaa reaaliaikaiset paikannuspalvelut. Järjestelmän kokoonpano muodostuu 24 satelliitista, joista 21 lähettää signaaleja maahan.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-