Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

15.6.2010

Venäjän voi jo hillitä säästöjensä syömistä

Venäjän hallitus jätti kesäkuun toisella viikolla vuoden 2011 budjettiesityksen parlamentin alahuoneen duuman käsiteltäväksi. Budjettiesityksessä on viime vuoteen verrattuna kasvatettu sekä tulo- että menopuolta. Nyt tulopuolen tavoite vastaa 17,3 prosenttia bruttokansantuotteesta ja menojen osuus edustaa 22,7 prosenttia kansantuotteesta. Tulojen osuutta on kuitenkin kasvatettu menoja enemmän, joten budjettivajeen on tarkoitus supistua 5,4 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Budjetin aikaisempaa paremman tasapainon takia finanssiministeriö ei enää aio käyttää kansallisen hyvinvointirahaston varoja valtion menojen kattamiseen. Alun perin rahastosta piti siirtää 12,15 miljardin dollarin verran, mutta nyt rahaa tarvitaan enää 78 miljoonaa dollaria.

Tilanne on vielä parempi valtion vakausrahaston kohdalla. Vielä jokin aika sitten hallitus oli varautunut siihen, että rahaston jäljellä olevat varat jouduttaisiin käyttämään kokonaan budjettivajeen paikkaamiseen tämän vuoden loppuun mennessä. Budjettivajeen kuristaminen 5,4 prosenttiin merkitsee nyt, että rahastossa olisi laskennallisesti vielä 9,6 miljardin dollarin varat vuoden lopussa.

Ex-talousministerin ja nykyisen Sberbankin pääjohtajan German Grefin mielestä Venäjän talous on tällä hetkellä ehkä vakain koko Euroopassa. Ei tarvitse ajatella kuin valtion vähäistä velkaantumista tai vakausrahaston vielä käyttämättömiä varoja.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-