Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.6.2005

Suomalaisyritykset:
Venäjän maariski yhä korkea

Öljy-yhtiö Jukosin tapaus ei julkisuudestaan ja vakavuudestaan huolimatta ole erityisemmin pelästyttänyt Venäjällä toimivia suomalaisyrityksiä. Idänkaupan Vientipalveluiden Venäjä-tutkimukseen huhtikuussa osallistuneiden mielestä Venäjän poliittis-taloudellinen maariski ei ollut kasvanut edellisten kuuden kuukauden aikana.

Vastaajayrityksistä 73 prosenttia katsoi maariskin pysyneen ennallaan. Riskin lisääntymisen kannalla oli 13 prosenttia, mutta samalla 14 prosenttia sanoi sen jopa pienentyneen. Vuoden takaiseen huhtikuun 2004 tilanteeseen verrattuna maariskiä pidettiin kuitenkin korkeana.

Suomalaisyrityksillä on tutkimuksen mukaan kohtuullisen hyvä luottamus Venäjän valtion yksityiselle omistusoikeudelle ja omaisuudelle tarjoamalle turvalle.

Vain seitsemän prosenttia katsoo, ettei Venäjällä mikään seikka takaa yksityisen omistuksen kunnioittamista. Selvä enemmistö oli kuitenkin sitä mieltä, että yksityinen omistus on pääsääntöisesti turvattua. Lisäksi loput eli 19 prosenttia yrityksistä luotti siihen, että valtio turvaa ja suojelee yksityistä omistusta ja omaisuutta aivan kuten muissakin markkinatalousmaissa.

Suomalaisyritysten maariskiarviossa painottuivatkin käytännön liiketoimintaympäristössä vaanivat vaaratekijät. Tällä tutkimuskierroksella pahimmaksi uhkaksi nimettiin julkiseen hallintoon pesiytynyt korruptio.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.