Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.6.2005

Venäjän ja Britannian
kaupassa kova kasvutahti

Venäjän ja Iso-Britannian välinen kauppavaihto kasvoi viime vuonna yli 40 prosenttia sen arvon noustessa 9,27 miljardiin dollariin. Kauppatiedot kerrottiin huhtikuussa Lontoossa pidetyssä Venäjän talousseminaarissa.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Venäjän vienti Iso-Britanniaan nousi 6,58 miljardiin dollariin, mikä oli 59,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2003. Venäjän tuonti kasvoi vain 16,1 prosenttia ja sen arvo oli 2,69 miljardia dollaria. Kaupan kovan kasvutahdin todettiin jatkuneen myös tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Iso-Britannia on viidennellä sijalla Venäjälle tehdyissä suorissa ulkomaisissa investoinneissa. Sen kumulatiiviset investoinnit olivat vuoden 2004 lopussa 8,67 miljardia dollaria. Tätäkin suurempia investointeja oli tehty Alankomaista, Luxemburgista, Kyprokselta ja Saksasta.

Vastaavanlaisessa kesäkuun alussa Pariisissa pidetyssä seminaarissa ilmoitettiin Venäjän ja Ranskan välisen kaupan kasvaneen viime vuonna 30 prosenttia noin kahdeksan miljardin dollarin arvoiseksi. Venäjällä toimii noin 250 kokonaan ranskalaisomisteista yhtiötä, mutta Venäjälle tähän mennessä tehtyjen suorien investointien kokonaissumma on vasta 300 miljoonan dollarin tasolla.

Tärkeimmät venäläis-ranskalaiset yhteistyöhankkeet liittyvät ilmailuteollisuuteen, kun taas venäläis-brittiläisissä hankkeissa korostuu öljyteollisuuden rooli.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.