Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.6.2005

Baltian satamien rahtiliikenne
supistui kevätkaudella

Baltian maiden satamien yhteenlaskettu tavaraliikenne oli tammi-huhtikuussa 44,4 miljoonaa tonnia, mikä merkitsi 4,6 prosentin vähennystä vuoden takaisesta tasosta. Hienoiseen kasvuun päästiin kevätkaudella ainoastaan Latviassa.

Uutistoimisto Baltic Business Newsin mukaan Latvian satamien kokonaistonnimäärä oli 20 miljoonaa tonnia eli 0,9 prosenttia enemmän kuin vertailuajankohtana. Viron satamat käsittelivät 15,5 miljoonaa tonnia rahtimäärän pudotessa 3,4 prosenttia. Liettuan satamien osuus oli 8,9 miljoonaa tonnia, missä määrässä oli tuntuva 16,6 prosentin pudotus.

Tallinna ja Ventspils
ylsivät pieneen kasvuun

Baltian pääsatamista Tallinnan satama pystyi kuitenkin kasvattamaan rahtimääräänsä 2,4 prosentilla 13,2 miljoonaan tonniin. Myös Ventspilsin satama yksi 1,9 prosentin kasvuun rahtimäärän noustessa 10,2 miljoonaan tonniin. Klaipedassa volyymi sen sijaan laski 16,6 prosenttia jääden 8,9 prosenttiin.

Uutistoimiston satamakatsauksesta selviää myös, että Latvian satamien osuus oli tammi-huhtikuussa 45,1 prosenttia Baltian satamien koko rahtiliikenteestä. Viron satamilla oli 34,8 prosentin osuus ja Liettuan kautta kulki 20,1 prosenttia rahdeista.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.