Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.6.2005

Venäjällä ja Kazakstanissa
IVY:n korkein ansiotaso

Venäjällä, Kazakstanissa ja Valko-Venäjällä väestön taloudelliset elinolot ovat selvästi paremmat kuin muissa IVY-maissa, selviää Trud-lehden tekemästä ja JRL-uutiskirjeen välittämästä vuosivertailusta.

Maakohtaisesti määritetyn köyhyysrajan alapuolella joutui viime vuonna elämään 17,8 prosenttia venäläisistä ja valko-venäläisistä sekä 16,1 prosenttia kazakstanilaisista. Pahin tilanne oli puolestaan Moldovassa, jossa lähes kolme kansalaista neljästä joutui sinnittelemään minimitoimeentulorajan alapuolella.

Tulonjako Venäjällä
erittäin vinoutunut

Venäjän erityisenä ongelmana oli kuitenkin tulonjaon poikkeuksellisen suuri vinoutuma. Venäjällä ylimmän tulonsaajakymmenyksen tulot olivat lähes viisitoistakertaiset verrattuna alimpaan tulonsaajakymmenykseen. Esimerkiksi Valko-Venäjällä vastaava ero oli vain kuusinkertainen.

Keskikuukausipalkkojen vertailussa kärkeen nousivat samoin Venäjä, Kazakstan ja Valko-Venäjä. Venäjällä keskipalkka vastasi viime vuonna 237 dollaria, Kazakstanissa 208 dollaria ja Valko-Venäjällä 162 dollaria.

Tajikistnissa on
tyytyminen 20 dollariin

Moldovassa palkkataso jäi 89 dollariin, mutta hännänhuippuna oli Tajikistan, jossa ihmiset joutuivat tyytymään keskimäärin vain 20 dollarin ansioihin.
Ukrainassa keskikuukausiansiot olivat vajaa puolet Venäjän tasosta eli 111 dolaria.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.