Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

27.4.2009

Kaliningradin ydinvoimalalle myös ulkomaisia rahoittajia

Ydinenergiavirasto Rosatom on saanut energiaministeriön suostumuksen ydinvoimalan rakentamiselle Kalingradin alueelle, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Rosatomin mukaan Baltian alue tarvitsee uutta sähköenergiaa sen jälkeen kun Ignalinan ydinvoimalan jäljellä oleva reaktori sammutetaan vuodenvaihteessa Liettuassa.

Kaliningradin voimalan rakentamistarvetta ei poista Valko-Venäjän ydinvoimalahanke, eikä liioin Puolaan kaavailtu voimala. Ydinenergiaviraston arviossa ei sen sijaan huomioitu uuden voimalan rakentamistaIgnalinaan baltialais-puolalaisena yhteishankkeena.

Kaliningradin voimalalle näytettiin ripeästi vihreätä valoa, vaikka voimala ei sisältynyt energiaministeriön kokonaissuunnitelmaan. Mielenkiintoiseksi Rosatomin Kaliningrad-projektin tekee myös se, että Venäjän hallitus on antanut tälle nimenomaiselle hankkeelle luvan käyttää public-private-rahoitusta.

Kaavaillun mallin mukaan Rosatomin rahoitus- ja omistusosuus Kaliningradin voimalasta olisi 51 prosenttia ja lopusta vastaisivat yksityiset sijoittajat. Kaiken lisäksi yksityisten sijoittajien joukkoon kelpaisivat myös ulkomaiset investoijat.

Rosatom arvioi hankkeen tässä vaiheessa, että uuden voimalan ensimmäisen reaktorin käyttöönotto voisi tapahtua vuonna 2016.

Idänkaupan Vientipalvelut 4/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-