Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

27.4.2009

Venäjä satsaa liikenneinfrastruktuuriin

Venäjän hallitus aikoo budjetin tulopuolen supistumisesta huolimatta lisätä panostusta liikenne- ja kuljetusväylien kehittämiseen. Hankkeilla sekä pyritään työllistämään että kehittämään liikenneinfrastruktuuria tulevien vuosien tarpeita varten.

Investointeja lisätään tänä vuonna 100 miljardilla ruplalla eli noin 2,29 miljardilla eurolla viime vuoteen verrattuna. Investoinnit nousisivat 550 miljardiin ruplaan eli noin 12,6 miljardiin euroon. Summasta noin 7,14 miljardia euroa suunnataan moottoriteihin.

Hallituksen aloite tukee tienrakennustoimintaa myös Venäjän alueilla, sillä paikallishallinnon oma rahoitusosuus pienenee ratkaisevasti. Periaatteena on, että hankkeita voidaan nyt rahoittaa 95 prosentin valtionosuudella, kun se tähän asti on ollut 80 prosenttia.

Myös Venäjän rautatieyhteyksiä kehitetään. Kommersant-lehden tietojen mukaan valtiollinen rautatieyhtiö RZD ja Kiinan valtiollinen ulkomaankauppayhtiö Yanbian Haihua ovat sopineet uuden kansainvälisen kuljetuskäytävän avaamisesta Venäjältä Pohjois-Korean kautta Kiinaan. Pohjois-Korean odotetaan vahvistavan hankkeen ennen kesää.

Käytettävissä on jo rautatiekalustoa, jolla rahdit voidaan kuljettaa Pohjois-Korean kapeampaa raideleveyttä käyttäen. Kiina on myös tarjoutunut uusimaan 120 kilometrin mittaisen läpikulkureitin vastaamaan Venäjän ja Kiinan raidelevyttä.

Idänkaupan Vientipalvelut 4/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-