Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
15.4.2005

Suomalaismatkailijoiden ostokäyttäytyminen
säännölliseen seurantaan Virossa

Vironlainen markkinatutkimuslaitos TNS Emor on aloittanut suomalaisiin matkailijoihin kohdistuvan seurantatutkimuksen. Omnibus-tyyppisessä tutkimuksessa selvitetään suomalaisten ostokäyttäytymistä Virossa ja heidän kuluttaja-asenteitaan. Ensimmäinen tutkimuskierros toteutettiin viime joulukuussa ja seuraava tehdään toukokuussa.

Joulukuussa tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät Tallinnan matkallaan ostoksiin keskimäärin 1 154 kruunua. Suomalaisten perusostoksena ovat alkoholijuomat, joita ostaa 78 prosenttia matkailijoista, miehet kuitenkin selvästi yleisemmin kuin naiset. Seuraavaksi suosituimpia tuotteita ovat makeiset (40 %) ja vaatteet (40 %), joita naiset ostavat miehiä useammin.

Muita ostoslistan kärkituotteita ovat lihatuotteet (23 %), lääkkeet (23 %), silmälasit ja muut optiikkatuotteet (21 %) sekä ehkä yllättäen meijerituotteet (21 %). TNS Emorin joulukuisessa tutkimuksessa haastateltiin Tallinnan matkustajaterminaaleissa 502 suomalaista paluumatkalla olevaa matkailijaa.

Viro on tuttu paikka
75 prosentille suomalaisista

Taylor Sofres Nelson -tutkimusketjun Suomen toimisto TNS Gallup Oy selvitti puolestaan maaliskuussa suomalaisten Virossa käyntejä. Tuloksista kävi ilmi, että noin 75 prosenttia 15-79 -vuotiaista oli vieraillut Virossa ainakin kerran. Lisäksi hieman yli puolet oli käynyt Virossa vähintään kolme kertaa.

Viroon tehtyjen matkojen määrä oli odotetusti yhteydessä Suomessa olevan kotipaikan etäisyydestä Helsinkiin ja edelleen Tallinnaan. Lapissa asuvista vain 39 prosenttia oli vieraillut naapurimaassa edes kerran.

Myös jatkossa Viron kiinnostaa matkakohteena eniten Etelä-Suomessa asuvia sekä etenkin niitä, joilla jo on runsaasti matkailukokemuksia Virosta.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.