Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
15.4.2005

Internet-sivustojen ja -käyttäjien
määrä kasvaa vauhdilla Venäjällä

Internet on jo vuosien ajan kasvattanut suosiotaan Venäjällä. Tavallinen työpaikoilla ja kotona tapahtuva katselu on nopeasti yleistynyt, mutta varsinainen kasvupyrähdys on tapahtunut omaa sivustoa varten varattujen ”.ru” -domaintunnusten määrässä. Sivustoja ovat avanneet yhteisöt ja yksityishenkilöt sekä etenkin yritykset. Yrityksissä on nyt yleisesti tajuttu, että oma sivusto on välttämätön väline tiedottamiseen, mainontaan ja menekinedistämiseen.

Domaintunnusten varauksia hoitavan RU-Centerin mukaan Venäjällä rekisteröintiin viime vuonna 91 000 uutta ”.ru”-päätteistä internetosoitetta. Tunnuksia oli vuoden lopussa 305 000 eli 42,5 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Domaintunnuksista 47,9 prosenttia oli annettu moskovalaisille hakijoille.

Venäjällä toimivien sivustojen todellista määrää lisäävät vielä kansainvälisesti rekisteröidyt ”.com”-päätteiset palvelut, jotka ovat pääasiassa yritysten käytössä. Kaikkiaan verkkopalveluita käyttäviä oli viime vuoden lopulla 17,6 miljoonaa. Internetin leviämistä seuraavan POF-tutkimuslaitoksen mukaan käyttäjien määrä lisääntyi kolmella miljoonalla, mikä merkitsi 20,5 prosentin kasvua vuoteen 2003 verrattuna.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.