Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
15.4.2005

Putinin johdolla:
Venäjällä vahva messuisku Hannoverissa

Venäjän talouselämä teki huhtikuussa Hannoverin messuilla kaikkien aikojen markkinointi-iskun valtion ylimmän johdon vahvasti tukemana. Venäjän talouselämän näyttävän esiintymisen valmistelua oli valvonut teollisuus- ja energiaministeri Vikror Khristenko. Messujen venäläisen osuuden keulakuvaksi Hannoveriin matkusti itse presidentti Vladimir Putin.

Venäläisten järjestämiä tapahtumia messuilla olivat Day of the Russian Economy ja Russian floor. Näyttelytilaa venäläisillä oli käytössään 6600 neliömetriä, joilla esiintyi lähes 140 teollisuusalojen ja tutkimusalojen järjestöä ja yhteisöä.

Jo etukäteen oli tiedossa, että Hannoverissa allekirjoitettaisiin jo pöytälaatikossa valmiina olleet Gazpromin ja Basfin tytäryhtiön Wintershalin välinen kaasuputkisopimus sekä Venäjän rautateiden ja Siemensin luotijunasopimus. Lisäksi messuille tuotiin vahvistettaviksi joukko pienempiä Venäjän ja Saksan välisiä kaupallisia sopimuksia.

Eniten huomiota herätti luonnollisesti presidentti Putinin ja liittokansleri Gerhard Schröderin allekirjoittama pohjoisen kaasuputken sopimus. Sopimus on paitsi taloudellisesti megaluokkaa myös poliittisesti tärkeä, koska se edisti kertaheitolla Venäjän integroitumista Eurooppaan. Integroitumista lisäsi kirjaimellisesti vielä se, että sopimuksen mukaan Gazprom sai omistukseensa 49 prosenttia tulevan kaasuputken Saksan maaperällä kulkevasta osuudesta. Samaan pakettiin oli jo aiemmin liitetty Gazpromin ja Wintershallin yhteistyö Urengoin kaasuesiintymän hyödyntämisessä.

Ministeri Khristenko lämmitteli puolestaan muun maalaisia investoijia kertomalla, että Venäjällä on avautumassa uusia mahdollisuuksia ulkomaisille sijoittajille energiateollisuuden eri aluilla.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.