Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Uusi Barents-portaali Pohjoismaiden
ja Luoteis-Venäjän yhteistyönä

Barentsin alueen seuraamista varten on avattu tietoportaali, johon on koottu monipuolista tietoa laajojen, kansallisten ja kansainvälisten käyttäjäpiirien tarpeisiin. Portaali tarjoaa esimerkiksi yleistietoa Barentsin alueelta, uutisia, tullitoimintaan liittyviä tietoja, liikennetietoja, hanketietoja sekä esittelee alueen elinkeinoelämää.

Palvelun erikoistarjontaa ovat sähköiset ympäristökartat ja teemakartat. Karttatietoja voi hakea maantieteellisen sijainnin mukaan.

Venäjältä hankkeeseen osallistuu Murmanskin tekninen yliopisto, joka saa käyttöönsä Murmanskin aluehallinnon tietoja. Arkangelin tieteellinen kirja puolestaan kerää ja toimittaa oman alueensa tiedot. Karjalan alueen tiedontuotantoa hoitaa Petroskoin yliopisto.

Barents-portaalin perustamista on koordinoinut Lapin yliopiston yhteydessä toimiva Arktinen keskus. Kumppaneina ja taloudellisina tukijoina tietopalveluhankkeessa ovat Lapin lääninhallitus, Ruotsin ja Norjan pohjoiset maakunnat sekä Luoteis-Venäjä. Päärahoittajana on EU:n Kolarctic Interreg -ohjelma.

Barents-portaalin tiedontarjontaan voi tutustua osoitteessa www.barentsinfo.org.

Idänkaupan Vientipalvelut 4/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.