Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Northlink esitteli Brysselissä
Venäjän pohjoista poikkiratahanketta

Pohjois-Suomen satamien ja VR-Yhtymän Northlink-ryhmän edustajat kävivät maaliskuussa Brysselissä tapaamassa EU:n komission lähimerenkulusta ja satamapolitiikasta vastaavia virkamiehiä.

Oulun ja Lapin EU-toimisto järjesti samalla Northlink-seminaarin, johon osallistui komission liikenne- ja energiaosaston edustajia. Seminaarissa käsiteltiin Luoteis-Venäjän ja Euroopan välisen uuden kuljetusreitin avaamia mahdollisuuksia.

Northlinkin edustajat kertoivat uuden kuljetusreitin tilanteesta ja hanketta hidastavista ongelmista, kuten Venäjän puoleiseen rataosuuteen tarvittavasta loppurahoituksesta sekä Venäjän harjoittamasta rautateiden kaksoistariffijärjestelmästä.

Venäjän näkökulmia tilaisuudessa edustanut Helsingin suurlähetystön kaupallinen neuvos Valeri Shljamin esitteli uuden kuljetuskäytävän mahdollisuuksia osana Venäjän ja Euroopan Unionin talousaluetta. Shljaminin mukaan Venäjän rautateiden tytäryhtiö Lokakuun rautatiet on valmis etsimään yhdessä EBRD:n ja EIB:n kanssa tarvittavaa lainaa rajan loppuun saattamiseksi kaupallista liikennettä varten. Samaan rahoituspakettiin kuuluu myös Suomen ja Venäjän välisen raja-aseman kehittäminen kansainvälisen liikenteen tarpeita vastaavaksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 4/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.