Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Latvialaiskonsultit vauhdissa:
EU-rahaa 100 prosentin takuulla

EU:n rakennerahastoilta luvassa olevat varat työllistävät Latviassa jo ainakin 60 kotimaista konsulttiyritystä, selviää talouslehti Dienas Biznessin teettämästä selvityksestä. Konsulteista 20 hoitaa täysin ammattimaisesti tukihakemuksia ja loput tekevät sitä muun toimintansa rinnalla.

Lehden keräämien tietojen mukaan konsulttien osaamistaso on kuitenkin heikko ja toimintatavat kyseenalaisia. Konsulttien menestys perustuu asiakkaiden herkkäuskoisuuteen. Konsultit väittävät olevansa hyvin perillä rakennerahastoja hallinnoivien organisaatioiden korruptoituneisuudesta ja tietävänsä, miten niitä tulee voidella.

Kenttätiedustelujen perusteella konsultit valehtelevat asiakaspresentaatioiden aikana. Projektikokemusta liioitellaan, asiakasreferenssit ovat tekaistuja ja samoin yhteistyökumppanit. Eräs konsultti kärähti siitä, että esitteli tunnetun latvialaisen liikepankin partnerinaan.

Monet työtarjouksia tekevistä konsulteista pyytävät kohtuuttomia palkkioita ja lupaavat epärealistisia tuloksia. Vihoviimeisin markkinointitemppu on luvata jo etukäteen, että konsultin laatima projektisuunnitelma ja tukihakemus tuo EU-rahaa. Muutama konsultti antaa jopa 100 prosentin takuun siitä, että päätös on myönteinen.

Idänkaupan Vientipalvelut 4/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.