Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

27.3.2009

Lisää länsiyrityksiä Kalugaan

Suomalaisyrityksiäkin kiinnostavan Kalugan aluehallinto on maaliskuussa allekirjoittanut neljä merkittävää investointisopimusta. Investointihankkeista yksi koskee autoteollisuutta, jota on jo keskittynyt alueelle.

Kanadalainen autonosavalmistaja Magna rakentaa tehtaan, joka tulee valmistamaan osia Volkswagenin paikalliselle tuotantolaitokselle. Tehtaan investointikustannus on 20 miljoonaa euroa ja sen on tarkoitus valmistua jo ensi vuonna.

General Electricin tytäryhtiö GE Rus rakentaa puolestaan alueelle turbiinien korjaus- ja huoltolaitoksen, jonka kustannusarvio on 26 miljoonaa euroa. Myös tämän investointikohteen on määrä valmistua vuonna 2010.

Kolmas uusi tulokas on johtava amerikkalainen traktorivalmistaja John Deere, joka valmistelee 45,5 miljoonaa dollaria maksavan tehtaan rakentamista. Tehtaan tuotanto-ohjelmassa on maataloudessa tarvittavien koneiden ja laitteiden valmistaminen.

Kevyempää teollisuutta edustaa L´Oreal, joka aikoo investoida 45 miljoonaa euroa Vorsinon teollisuuspuistoon rakennettavaan kosmetiikkatehtaaseen, jonka tuotanto keskittyy hiustenhoitoaineisiin. Myös tämän investoinnin on tarkoitus valmistua jo ensi vuonna.

Moskovan lähituntumassa sijaitseva Kaluga on viime vuosina saanut useita kansainvälisiä yrityksiä sijoittumaan alueelleen.

Autonvalmistajista Kalugassa toimivat jo Volkswagen, Peugeot-Citroen ja Mitsubishi.

Idänkaupan Vientipalvelut 3/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-