Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.3.2005

Venäjän erikoistalousalueiden valmistelut jo pitkällä

Venäjän talousministeriö on nopeassa tahdissa valmistellut erikoistalousalueita koskevan lakiehdotuksen, joka saattaa edetä duuman käsittelyyn vielä maaliskuun aikana.

Tulossa oleva laki asettaa ehdot erikoistalousalueiden perustamiselle ja määrää niiden hallintomenettelystä. Alueita tulee olemaan kaksi perustyyppiä: tutkimus- ja kehitystoimintaan keskittyvät alueet sekä teollisen tuotannon alueet.

Tutkimuksen ja kehitystoiminnan erikoisalueilla on ensisijainen prioriteetti ja kaksi ensimmäistä aluetta perustetaan korkean teknologian aloilla jo kunnostautuneisiin Dubnaan ja Zelenogradiin Moskovan lähistöllä. Myös kolmen muun erikoistalousalueen paikka on alustavasti päätetty.

Laki tarjoaa erikoistalousalueille sijoittuville yrityksille useita helpotuksia ja etuja.

Investoijille on tiedossa yksinkertaistetut rekisteröinti- ja hallintorutiinit, vapaavarastoedut sekä kevennyksiä verotuksessa. Tutkimus- ja kehitystyöhön erikoistuneilla alueilla on lisäetuna sosiaaliveron alentaminen 14 prosenttiin.

Erikoistalousalueille sijoittuvilla yrityksillä olisi lakiehdotuksen mukaan toisaalta investointivelvoitteita. Kynnys on tässä suhteellisen korkea, sillä tulijan on sitouduttava vähintään 10 miljoonan dollarin investointeihin. Tästä pitää aktivoida yksi miljoona jo heti ensimmäisenä vuotena.

Idänkaupan Vientipalvelut 3.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.