Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Pääomapako Venäjältä
hidastui edelleen viime vuonna

Virallisesti kirjatut pääomasiirrot Venäjältä supistuivat viime vuonna kolmeen miljardiin dollariin, kertoi Venäjän nyttemmin eronneen hallituksen varapääministeri ja finanssiministeri Aleksei Kudrin Floridassa helmikuun alkupäivinä pidetyssä G8-maiden finanssiministereiden kokouksessa.

Kudrin muistutti, että vuonna 2002 pääomapako oli vielä kahdeksan miljardia dollaria ja peräti 24 miljardia dollaria vuonna 1999.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan varapääministeri Kudrin toi esiin myös sen harvemmin julkisuudessa mainitun näkökohdan, että Venäjän pääomapakoa koskevissa laskemissa on mukana valtava summa Venäjällä työskentelevien siirtotyöläisten täysin laillisesti kotimaihinsa lähettämiä varoja.

Kudrin kuvasikin tätä rahansiirtoa sinänsä luonnolliseksi ja myönteiseksi asiaksi, koska se tukee merkittävällä tavalla muiden IVY-maiden talouksia. Esimerkiksi Moldovan kansantulosta 30 prosenttia koostuu siirtotyöläisten kotiin lähettämistä rahoista. Georgian kansantulosta lähes yhtä suuri osuus, 25 prosenttia on Venäjältä lähtöisin.

Idänkaupan Vientipalvelut 3/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.