Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.2.2009

Puolan pohjoismainen kauppakamari tahtoo edistää kaupallista yhteistyötä

Puolassa Suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia liikemiehiä kokoaa ja tukee The Scandinavian-Polish Chamber of Commerce SPCC. Kauppakamari on toiminut vuodesta 2004, jolloin siihen yhdistettiin Finnish Trade Guild, Norwegian Business Forum, Swedish Business Club ja Danish-Polish Chamber of Commerce.

SPCC:llä on tällä hetkellä 348 yritysjäsentä ja 20 henkilöjäsentä. Yritysjäsenet edustavat pääosin energia-alaa, rakennustoimintaa, paperiteollisuutta, logistiikka-alaa, yrityspalveluita, tietoliikennettä, huonekalualaa, öljyalaa, elintarviketeollisuutta ja johtavia pohjoismaisia pankkeja.

Pohjoismainen kauppakamari on jäsenmäärällä mitattuna kolmanneksi suurin Puolassa toimiva ulkomainen kauppaorganisaatio. Jäsenyritysten Puolaan tekemien investointien perusteella se on maan viidenneksi suurin vierasperäinen kauppakamari.

SPCC ei vielä kata kaikkia Puolassa toimia pohjoismaisia yrityksiä, sillä niitä toimii paikallisesti lähes tuhat. Yrityksiin tehtyjen investointien kokonaissumma oli viime vuonna 7,4 miljardia dollaria ja yritysten palveluksessa oli lähes 100 000 työntekijää.

Finnish Trade Guild FTG jatkaa toimintaansa SPCC:n erillisenä jaostona. Sen tavoitteena on edistää kaupallista yhteistyötä Suomen ja Puolan välillä. Kilta toimii myös Puolassa pysyvästi vaikuttavien suomalaisten liikemiesten kohtaamisfoorumina. FTG:n puheenjohtajana on Expathousen toimitusjohtaja Anitta Koskio.

Idänkaupan Vientipalvelut 2/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-