Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.2.2005

Liettualla Baltian paras kasvuennuste

Nordean ekonomistien mukaan Baltian maiden suotuisa talouskehitys jatkuu myös tänä vuonna ja maat pysyvät edelleen EU-maiden talouskasvun kärjessä.

Nordea antoi helmikuussa ilmestyneessä Economic Outlook -katsauksessaan myös ensimmäiset vuotta 2005 koskevat Baltian talousennusteensa.

Ennusteiden mukaan Viro jäisi tänä vuonna selvästi jälkeen Latvian ja Liettuan kasvutahdista. Ekonomistit päätyvät vuoden tässä vaiheessa Viron kohdalla 5,6 prosentin kasvuarvioon, kun Liettualle ennakoidaan 9,0 prosentin ja Latvialle 7,3 prosentin kasvua.

Viro jää naapurimaistaan jälkeen myös yksityistä kulutuskysyntää ja kiinteitä investointeja koskevissa ennusteissa. Latvian kohdalla kulutuskysynnälle ennakoidaan 7,0 prosentin lisäystä ja Liettuaa koskeva arvio on 6,5 prosenttia. Virossa kysynnän odotetaan kasvavan 5,0 prosenttia.
Myös kiinteissä investoinneissa Latvian ja Liettuan näkymät ovat vahvemmat. Latviassa investointien odotetaan lisääntyvän 13,0 prosenttia ja Liettuankin tapauksessa ennuste lupaa 11,0 prosentin kasvua. Viron osalta Nordea tyytyy 6,0 prosentin kasvuarvioon.

Viennin kehityksen osalta Viro pääsee samaan 11 prosentin ennusteeseen kuin Latviakin. Liettuan viennille ennakoidaan ainoastaan 8,0 prosentin lisäystä. Kuluttajahintojen kehitys on tänä vuonna maltillisinta Liettuassa. Ennuste lupaa Liettualle 2,4 prosentin vuosi-inflaation, kun hintojen nousu saattaa Latviassa olla 5,4 prosenttia ja Virossa 3,4 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.