Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.2.2005

Kotkan satamassa useita laajennushankkeita

Kotkan sataman toimintamalli Suomen ja Venäjän tavaraliikenteen hoitamisessa on osoittautunut menestyksekkääksi. Erityisesti yksikkökuljetuksissa liikenteen tasapaino hyödyttää asiakkaita, koska kontit liikkuvat nyt lastattuina molempiin suuntiin.

Kotkassa juuri konttiliikenne on kasvanut erityisen nopeasti. Viime vuotta Kotkan kautta kulki noin 3300000 TEU-yksikköä eli 18 prosenttia edellisvuotista enemmän. Konttien ohella myös autojen kuljetukset ovat selvästi lisääntyneet. Viime vuoden aikana sataman kautta kulki noin 350000 transitoautoa.

Kotkan satamaa kehitetään yhä enemmän logistiikka-alan keskittymäksi. Meneillään on useita miljoonaluokan laajennusinvestointeja. Niistä viime vuoden lopulla valmistui Mussalon konttiterminaalin toinen vaihe, joka toi C-laturiin 336 metrin jatkeen.

Tämän vuoden tärkein hanke on Palaslahden logistiikka-alueen lopullinen täyttö. Alueelle tulee Suomen Postin 2,8 hehtaarin suuruinen varasto sekä viereen tyhjien konttien varastoalue.
Hanskinmaan logistiikka-alue on valmistumassa ja jokainen tontti on varattu. Palaslahti mukaan lukien Mussalon kokonaisalue on laajuudeltaan noin 500 hehtaaria.

Hietasessa Secu-liikenne alkaa heinäkuussa. Roro-ramppi on jo valmiina ja viiden hehtaarin taustakentän ja Secu-hallin rakennustyöt ovat käynnissä.

Hietasessa Jylpyn puolelle valmistuu valmistuu myös tänä vuonna neljän hehtaarin autokenttä, johon mahtuu kerralla noin 20000 tuontiautoa. Laajennus on tuntuva, koska alueelle on tähän asti voitu sijoittaa kerralla noin 30500 autoa.

Kotkan sataman nopea kasvu on samalla lisännyt satamaoperaattoreiden aktiviteettia. Vuoden alusta Mussalossa ahtaa kontteja Stevecon ohella kaksi muutakin merkittävää konttien käsittelijää, nimittäin Finnsteve ja Eagle Terminals. Eagle Terminals on Containershipsin ja TBE Systemsin työyhteenliittymä.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.