Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.2.2005

Merrill Lynch lupaa Puolalle vuosien kasvuputkea

Puolan talous on kehittynyt toukokuun jälkeen parhaiten kaikista uusista EU:n jäsenmaista, todetaan Merrill Lynchin ”2005-The Year Ahead” -raportissa. Puola on edelleenkin saanut kilpailuetua eurooppalaisittain alhaisista palkkakustannuksistaan ja edullisesta yritysverotuksestaan.

Investointipankkiiri ennustaakin Puolalle 3,5-4,0 prosentin talouskasvua seuraavien viiden vuoden ajalle. Se uskoo myös Puolaan tulevien suorien ulkomaisten investointien hyvään kehitykseen. Tälle vuodelle Merrill Lynch odottaa ainakin viiden miljardin dollarin investointivirtaa.

Puola ei jatkossa pärjää Kiinan kaltaisille todellisen halpatuotannon maille, mutta sillä on mahdollisuuksia uusilla kasvualoilla. Yhtenä tällaisena raportissa pidetään palvelusektorin ulkoistamispalveluja, kuten call center - ja back offce -toimintoja.

Merrill Lynch pitää Puolan menestyksen yhtenä indikaattorina myös Varsovan pörssin dynaamista kehitystä. Pörssin kurssikehitys jatkuu nousuvoittoisena, vaihto kasvaa ja osaketarjonta lisääntyy sekä monipuolistuu.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.