Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
17.2.2005

Swebank haluaa ostaa loputkin:
Hansabankin osakkeiden tarjoushinta saattaa vielä nousta

Ruotsalainen Swebank haluaa ostaa loputkin Hansabankin osakkeista. Swebank on esittänyt julkisen ostotarjouksen, jolla se ostaa kaikki vapailla markkinoilla liikkuvat osakkeet 11 euron hintaan.

Tallinnan pörssiä seuraavien asiantuntijoiden mukaan tarjoushinta antaisi noin 16 prosentin preemion kolmen kuukauden keskikurssista laskettuna, mutta he pitävät hintaa vielä liian alhaisena.Citybankin mukaan pienosakkaiden kannattaa odottaa tarjoushinnan nousemista ainakin 12 euroon.

Pankki ei kuitenkaan usko institutionaalisten sijoittajien tyytyvän vielä tähänkään hintaan. Swebankin omistajien kannalta tarjoushinnassa on vielä korotusvaraa, ja Citybank odottaakin ruotsalaispankin vievän osakekaupat loppuun.

Swebank antoi puolestaan keskiviikkona tiedotteen, jossa torjuu epäilyt epäystävällisestä valtauksesta. Pankki korosti haluavansa noudattaa tarjousmenettelyssä Viron lakia ja parasta eurooppalaista liiketoimintakäytäntöä ohjatessaan Hansabankin hallintoneuvoston ja hallituksen toimia ostotarjousta koskevissa asioissa.

Samalla Swebank ilmoitti, että Hansabank itse julkistaa käsityksensä tarjouksen onnistumisesta ja hyväksymisestä kahden viikon sisällä sen esittämisestä. Hansabank ilmoittaa myös kauppaa valvovan Viron rahoitustarkastusviraston vahvistuspäätöksestä.

Hansabankin osakkeita koskeva ostotarjous on suuri kysymys Viron talouselämälle ja koko valtiolle. Hansabankin osake on ollut ylivoimaisesti kiinnostavin ja vaihdetuin osake Baltian pörssimarkkinoilla.

Viron finanssiministeri Taavi Veskimägi kiirehtikin jo sanomaan, että hallituksen pitäisi olla huolissaan Tallinnan pörssin tilasta, mikäli kokonaan Swebankin omistukseen siirtynyt Hansabank vetäytyy pörssistä.

Idänkaupan Vientipalvelut 2.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.