Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Luotijunasta luovuttiin:
Pietarin ja Moskovan välille puuhataan nyt moottoritietä

Pietarin ja Moskovan välisen nopean junaliikennehankkeen keskeydyttyä on vaihtoehdoksi nousemassa kaupunkien välinen moottoritieyhteys, kertoo St. Petersburg Times. Lehden mukaan Pietarin kuvernööri Valentina Matvijenko on jo kääntynyt Venäjä hallituksen puoleen projektin aloittamiseksi.

Venäjän liikenneministeriön alustavan laskelman mukaan moottoritiehanke tulisi maksamaan noin viisi miljardia dollaria. Valtio pystyisi rahoittamaan tästä suurimman osan, mutta silti tarvittaisiin myös yksityisiä rahoittajia.

Tiestä heti nopea ja
kapasiteetiltaan riittävä

Myös moottoritien linjauksia on alustavasti harkittu. Liikenneministeriön mielestä tieyhteydestä on heti alunalkaen tehtävä todella nopea ja suurikapasiteettinen. Siksi tien pitää kiertää kaikkien suurempien asutuskeskusten ohi. Tämä taas lisää tieyhteyden pituutta ja vaatii kalliita liittymäteitä.
Myös nopean VSM-junayhteyden kustannusarvio oli viisi miljardia dollaria. Ennen hyllyttämistään vuonna 2002 hanketta rahoitettiin pääasiassa kahden brittipankin Venäjän valtion takauksella myöntämällä 200 miljoonan dollarin lainalla.

Projekti ehti tuottaa Sokol 250 -junan, mutta se kyennyt saavuttamaan tavoitteena ollutta 250 kilometrin tuntinopeutta.

Idänkaupan Vientipalvelut 2/2004

Helmikuun muut uutisotsikot


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.