Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Venäjän metsäteollisuuteen 785 miljoonaa dollaria
Investoinnit kaksinkertaistuivat viime vuonna

Venäjän metsäteollisuuteen viime vuonna tehdyt investoinnit nousivat arvoltaan 785 miljoonaa dollariin, kertoo Rosbalt. Vuositasolla investoinnit yli kaksinkertaistuivat 108 prosenttiin. Pietarilainen talousuutistoimisto siteerasi asiassa varaministeri Sergei Mitiniä, joka puhui kansainvälisessä metsäalan foorumissa.

Yksin Venäjän suurin metsäteollisuusyhtymä IIlim Pulp Group investoi viime vuonna 97 miljoonan dollarin edestä ja sen vuoden 2004 investointitavoite nousee 147 miljoonaan dollariin.

Maailman kymmenen suurimman metsäteollisuuskonsernin joukkoon kivunnut Illim Pulp tuottaa sahatavaraa, vaneria, sellua, paperia ja kartonkia. Sen raakapuureservit arvioidaan suurimmiksi koko maailmassa. Illim Pulpin tuotantoyksiköt kasvattivat viime vuonna volyymiaan 4,4-6 prosenttia tuoteryhmästä riippuen.

Illim Pulp harjoittaa lisäksi trading-toimintaa ja kuljetustoimintaa. Sillä on myös yksi tuotantolaitos ulkomailla, joka on Plzwenska Papirna -kierrätyslaitos Tshekissä.

Pietarissa kotipaikkaansa pitävällä yhtymällä on Venäjällä 61 prosentin markkinaosuus sellussa ja 77 prosentin markkinaosuus kartongissa.

Idänkaupan Vientipalvelut 2/2004

Helmikuun muut uutisotsikot


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.