Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Italian ulkoministeri Pietarissa
Italialaisyritysten aktivitteetti Pietarissa liian vähäistä

Pietari haluaa lisätä suoraa kaupankäyntiään Italian kanssa, painotti kuvernööri Valentina Matvienko Italian ulkoministeri Franco Frattinille tämän vieraillessa äskettäin Pietarissa.

Uutistoimisto Rosbaltin mukaan Matvienkon kommunikeassa todettiin Pietarin ja Italian keskinäisen kauppavaihdon olleen viime vuonna 225 miljoonaa dollaria. Italialaisten kaupunkiin tekemät suorat investoinnit olivat puolestaan 6,3 miljoonaa dollaria. Kuvernöörin mielestä sekä kauppavaihto että investoinnit olivat aivan liian vähäisiä. Italia ei kaupan osalta nouse Pietarin kymmenen tärkeimmän kauppakumppanin joukkoon, vaikka se siihen kuuluisi.

Matvienkon pahoittelu oli perusteltua, koska Italia on koko Venäjälle erittäin tärkeä kauppakumppani. Viime vuonna Italian ja Venäjän kauppavaihto oli noin 11 miljardia dollaria, mikä nosti Italian kolmannelle sijalle Venäjän ulkomaankauppatilastossa.

Ulkoministeri Frattini ja kuvernööri Matvienko käsittelivät useita kaupallisen toiminnan, opiskelijavaihdon ja kulttuurivaihdon kehittämiskeinoja. Yksi taloussuhteita koskeva idea oli italialaisen bisnespuiston perustaminen Pietariin.

Vierailun aikana selvisi myös, että Italia on yksi niistä EU-maista, jotka ovat valmiita joustamaan venäläisiä koskevissa viisumimääräyksissä. Italiassa valmistellaan parhaillaan hallituksen aloitteesta poikkeuspykälää, jonka on tarkoitus helpottaa venäläisten korkeakouluopiskelijoiden maahanpääsyä.l 250 -junan, mutta se kyennyt saavuttamaan tavoitteena ollutta 250 kilometrin tuntinopeutta.

Idänkaupan Vientipalvelut 2/2004

Helmikuun muut uutisotsikot


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.