Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.12.2008

Veronkevennyksiä Venäjällä

Venäjän duuma hyväksyi marraskuun lopulla nopeutettussa käsittelyjärjestyksessä veronlain muutokset, joiden mukaan vuoden 2009 alusta yritysten voittovero alenee 24 prosentista 20 prosenttiin. Lisää kevennyksiä yritysverotukseen tulee mm. poistomääräysten lieventämisestä, veronmaksun lykkäysmahdollisuudesta erityistapauksissa ja alueille annetusta oikeudesta alentaa pienyritysten veroprosenttia nykyisestä 15:stä viiteen prosenttiin.

Verolakiin tehtiin yritysten kaipaamia muutoksia, jotka mm. helpottavat yritysten asemaa paikan päällä tehtävissä verotarkastuksissa. Tarkastukset ovat voineet kestää pitkään ja haitata merkittävästi yritysten normaalia toimintaa.

Hallitus myös alensi raakaöljyn ja öljytuotteiden vientiveroa joulukuun alusta lukien. Raakaöljyn vientivero alenee marraskuun 39 dollarista 26 dollariin tynnyriltä.

Öljyn vientivero seuraa vientihintojen kehitystä viiveellä. Vero asetetaan nykyään kuukaudeksi kerrallaan ja se pohjautuu maailmanmarkkinoilla edeltävänä kuukautena vallinneeseen hintatasoon. Aiemmin vero oli voimassa kaksi kuukautta kerrallaan ja se laskettiin kahden edeltävän kuukauden hintojen perusteella.

Lähde: Suomen Pankki.
BOFIT Viikkokatsaus:
Toimittaja Seija Lainela (bofit@bof.fi)

Idänkaupan Vientipalvelut 12/2008. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-