Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.12.2008

Latvian parlamentti hyväksyi ripeästi veropaketin

Latvian parlamentti hyväksyi joulukuun toisella viikolla hallituksen valmisteleman talouden vakautusohjelman sekä vuoden 2009 budjettiesitykseen tehtävät lisäykset. Parlamentti hyväksyi samassa istunnossaan myös tuloveroa ja arvonlisäveroa koskevat uudistukset.

Verouudistukset menivät läpi hallituksen esittämässä muodossa. Vuoden 2009 alusta yksityishenkilöiden tulovero laskee 25 prosentista 23 prosenttiin. Samalla päätettiin, että kokonaan veroton kuukausiminimitulo lasketaan 100 latista 90 latiin eli noin 127 euroon.

Arvonlisäverotus muuttuu vuodenvaihteesta siten, että perushyödykkeiden ja -palveluiden vero nousee 18 prosentista 21 prosenttiin. Alemmassa viiden prosentin veroluokassa olleiden kohteiden vero nousee puolestaan 10 prosenttiin. Samalla alimman verotuksen hyödykkeiden ja palveluiden listaa supistettiin.

Erikseen vahvistettiin, että 10 prosentin arvonlisäveron piiriin kuuluvat terveydenhoitituotteet ja maakaasu, jota ei käytetä moottoriajoneuvojen polttoaineena. Latvian kustantajaliiton nostaman kohun ansiosta painettujen lehtijulkaisujen vero nostettiin 10 prosenttiin, vaikka suunnitelmissa oli 21 prosentin vero.

Myös ajoneuvopolttoaineiden valmistevero nousee vuodenvaihteessa tuntuvasti. Suurin veronkorotus kohdistuu dielseliin ja petrooliin.

Idänkaupan Vientipalvelut 12/2008. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-