Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.12.2008

Venäjä tukee taloudellisesti satoja avainyrityksiään

Venäjän hallitus on päättänyt antaa rahoitustukea noin 300 valtakunnallisesti toimivalle tai muuten merkittävälle kotimaiselle yritykselle, ilmoittaa finanssiministri Alexei Kudrin.

Uutistoimisto RBC Newsin mukaan Kudrin kertoi rahoituksen rajoittuvan sellaisiin yrityksiin, joiden vuosiliikevaihto on 15-16 miljardia ruplaa eli noin 539-575 miljoonaa dollaria. Lisäksi kohdeyritysten palveluksessa pitää olla vähintään 4 000 työntekijää.

Siviilisektorilla toimivien yritysten ohella tukea on tarjolla myös aseteollisuuden yrityksille sekä niille teollisuusyrityksille, jotka käyttävät tuotannossaan strategisesti tärkeätä erikoisteknologiaa.

Rahoitusratkaisut tehdään kilpailuperustein. Tässä otetaan huomioon yrityksen valmistamien tuotteiden kysyntäpotentiaali sekä yrityksen kehitys- ja kasvustrategia.

Rahoitustukea ei makseta vastikkeetta, vaan yritysten on taloustilanteen parannuttua maksettava lainasumma takaisin valtiolle.

Vaihtoehtona takaisinmaksulle on myös valtion lainasumman vastikkeeksi saama omistus yrityksessä. Lisäksi valtio saattaa joissakin tapauksissa ryhtyä pääomittamaan yritystä. Toisaalta tukiohjelmassa on vaihtoehtona myös valtion hankkiman omistuksen jälleenyksityistäminen taloudellisen tilanteen normalisoiduttua.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2008. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-