Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

18.12.2008

Lyhyt historia luo kokonaiskuvaa Venäjän sekavasta lähimenneisyydestä

Venäjän lähihistorian tapahtumat suorastaan vyöryvät päälle, kun niitä yrittää mieltää järkeväksi kokonaisuudeksi. Tätä vyyhtiä purkaa onnistuneesti Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja Pekka Hakala kirjassaan Suuri ja sekava Venäjä.

Parissakymmenessä vuodessa Venäjällä on koettu tavatonta väkivaltaa, juonitteluja, petoksia, rosvotaloutta kriisejä ja luhistumisia, mutta myös valtavaa toivoa ja kehitystä niin politiikassa kuin taloudessakin.

Uutuuskirja tekee selkoa tärkeimmistä tapahtumista Neuvostoliiton raunioille syntyneellä Venäjällä vuodesta 1991 vuoden 2008 marraskuuhun. Kirja etenee aikajärjestyksessä vuosi vuodelta.

Liikkeelle lähdetään kunkin vuoden suurimmasta uutistapahtumasta tai ilmiöstä. Toimittaja itse painottaa, että kirja on journalismia, eikä ainakaan mikään tutkimus. Lukijaa ei siis rasiteta viiteviidakolla eikä juuri vuosiluvuillakaan, vaan Venäjän kaoottiset tapahtumat kerrotaan mukaansatempaavasti ja selkeästi johtopäätöksineen.

Katutasolle historian faktat siirtyvät tavallisen pietarilaisen perheen mukana. Kazankovit kommentoivat elämäänsä jokaisen vuoden lopussa. Heidän tarinansa kuvastaa käänteentekevien tapahtumien vaikutuksia tavallisen kansalasen elämään.

Kirja palauttaa lähes viihteellisellä tavalla mieliin historian ällistyttävimmen yksityistämisohjelman yksityiskohdat. Se kertoo oligarkkien syntytaustat, suhdeverkot ja mielettömät silmänkääntötemput ja kekseliäisyyden.

Kirja on myynnissä Sanomien Mediakulmassa Sanomatalossa (Elielinaukio 1, Helsinki). HS:n verkkokaupassa HS.fi/kauppa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2008. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-