Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.12.2006

Saksassa toimivat puolalaisyritykset suosivat Berliiniä

Ulkomaille suuntaavien puolalaisyritysten selvä suosikkimaa on Saksa. Saksaan on rekisteröity arviolta noin 20 000 puolalaisyritystä ja viime vuonna puolalaisten maahan tekemien investointien kokonaissumma nousi lähes 500 miljoonaan euroon.

Saksassa puolalaisten selvä suosikkikohde on pääkaupunki Berliini. Joka neljäs Saksassa paikallisesti toimiva puolalaisyritys toimii myös Berliinissä. Kaupungin sijaintia pidetään hyvänä ja se tarjoaa länsieurooppalaisittain kilpailukykyisiä etuja.

Berliini on sijaintipaikkana edullisempi kuin muut suuret saksalaiskaupungit. Toimitilakustannukset ovat alemmat ja samoin ovat palkat ja tietoliikennekustannukset. Berliinissä asuu myös paljon puolalaisia, joten puolankieltä hallitsevien työntekijöiden löytäminen ei tuota vaikeuksia.

Saksa on puolalaisille naapuruuden ohella luontainen kohde myös vilkkaiden kauppasuhteiden takia. Saksan osuus Puolan koko ulkomaankaupasta on noin neljännes ja tänä vuonna kauppavaihdon odotetaan nousevan 50 miljardiin euroon. Saksa on myös toiseksi suurin ulkomainen investoija Puolassa.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2006. Sisältö.

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.