Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.12.2006

Investointitoiminta kiihtyy Venäjällä

Venäjällä investointien odotetaan nousevan ennätysnopeasti tänä vuonna. Tammi-lokakuussa investointien vuosikasvu oli 12,6 prosenttia ja marraskuun lopulla talousministeriö antoi koko vuodelle 13,2 prosentin kasvuennusteen.

Investointien lisääntymisen syinä pidetään muun muassa vahvaa valtiontaloutta sekä verotus- ja tullauskäytännöissä tehtyjä uudistuksia.

Suuri vaikutus investointitoimintaan on ollut myös ulkomaisten sijoitusten kiihtymisellä. Tammi-syyskuussa Venäjälle tehtiin ulkomailta 35 miljardin dollarin edestä investointeja, mikä oli 32 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tästä summasta varsinaisten suorien investointien osuus oli 10 miljardia dollaria. Rahamäärä oli 56 prosenttia suurempi kuin vuonna 2004.

Venäjälle tehdyt suorat investoinnit tulivat tammi-syyskuussa pääasiassa kahdesta lähteestä, Kyprokselta ja Alankomaista. Näiden kahden lähtömaan yhteinen osuus oli yli 60 prosenttia.

Rahaa Venäjälle on saatu myös EBRD:ltä. Jälleenrakennus- ja kehityspankki aikoo tänä vuonna investoida maahan kaikkiaan 2,7 miljardia dollaria. Summa on kaksinkertainen pankin viime vuonna tekemiin sijoituksiin verrattuna. Ensi vuoden investointisuunnitelmana EBRD:llä on 2,6 miljardin sijoitukset ynnä 520 miljoonan dollarin suunnatut investoinnit venäläisiin yrityksiin, kuten pankkeihin.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2006. Sisältö.

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.