Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Puolassa tehdasteollisuus on tuottavampaa kuin muissa KIE-maissa

Puolan tehdasteollisuudessa tuottavuus ja kannattavuus ovat paremmat kuin KIE-alueen muissa maissa, todetaan KPMG:n itäisen Keski-Euroopan teollisuusyrityksiä vertailleessa selvityksessä.

Tshekki ja Slovakia ovat kuitenkin kilpailleet menestyksekkäästi Puolan kanssa ulkomaisissa teollisuusinvestoinneissa. KPMG:n mukaan kilpailijamaat ovat onnistuneet markkinoimaan verotusjärjestelmäänsä, vaikka edut Puolaan verrattuna ovat melko marginaalisia.

Selvityksen tekijät näkevät kuitenkin paljon puutteita puolalaisten teollisuusyritysten toimintatavoissa. Yritykset hakevat malttamattomasti kasvua ja keskittyvät uusien tuotteiden lanseeraamiseen sekä uusien markkinoiden valtaamiseen, kun niiden pitäisi tällä hetkellä panostaa rakennemuutoksiin ja pääomien keräämiseen.

Puolalaisyrityksiä kiinnostaa myös enemmän asiakaspalvelu kuin itse tuotanto, logistiikka ja jakelutoiminta. Yrityksillä on myös liian vähän kunnianhimoa tuotteidensa laadun suhteen.
Toiminnan tietynlaisesta suurpiirteisyydestä kertoo sekin, että noin puolet kaikista maan yrityksistä on joutunut petoksien tai varkauksien uhriksi ja useimmissa tapauksissa vielä oman henkilöstön toimesta.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.