Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Ulkomaiset investoijat ovat taas löytäneet Puolan

Hallituksen vaihtuminen ei ole hillinnyt tänä vuonna hyvään nousuun lähteneitä suoria ulkomaisia investointeja Puolassa. Puolan ulkomaisten investointien virasto PAlilZ odottaa investointien nousevan tänä vuonna noin 10 miljardiin dollariin. Summasta huomattava osa menee muutaman todella suuren sijoittajan, kuten Michelinin ja LG Philipsin nimiin, mutta myös hieman vaatimattomammat investoinnit ovat lisääntyneet.

Viime vuonna suorien ulkomaisten investointien kokonaisarvo oli kahdeksan miljardia dollaria, joten kuluvasta vuodesta tulee sijoitusmielessä hyvä. Toistaiseksi paras vuosi on näillä näkymin kuitenkin edelleen vuosi 2000, jolloin saavutettiin 10,8 miljardin dollarin taso. Tällä summalla Puola nousi ulkomaisten sijoittajien ehdottomaksi suosikiksi koko itäisessä Keski-Euroopassa.

Puolalaisia itseään ihmetyttää maansa palautumassa oleva suosio, koska tuoreiden kansainvälisten vertailujen mukaan maan investointi-ilmapiiriä ei tällä hetkellä voi pitää erityisen suosiollisena. Ajankohtaiseksi kysymykseksi on noussut myös Puolan uuden hallituksen yliolkainen suhtautuminen Euroopan yhteisvaluuttaan. Puola ei ole vielä esittänyt mitään aikataulutavoitteita euroon siirtymiselleen.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.