Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Pietari ohitti Moskovan
kiinnostavimpana investointikohteena

Venäläinen Ekspert-lehti listasi jälleen Venäjän alueet investointien houkuttelevuusjärjestyksessä. Listan kärkeen nousi viime vuoden kolmannelta sijalta Pietari, joka sijoittui riskinäkymiltään parhaiten ja potentiaalissa Moskovan jälkeen toiseksi.

Investointipotentiaalia arvioitiin mm. kulutuskysynnän, infrastruktuurin ja tuotantokapasiteetin perusteella, Riskiluokituksen mittareina käytettiin mm. paikallispoliitikkojen osallistumista liike-elämään, sosiaalisten levottomuuksien todennäköisyyttä, talouden tasapainoista kehitystä, lakien toteuttamista ja rikollisuuden määrää.

Pietarin ansioita olivat hallintouudistusten eteneminen, väestön tyytyväisyys ja köyhyyden väheneminen sekä hyvä julkinen infrastruktuuri.

Moskova sijoittui kokonaislistauksessa vasta yhdeksänneksi. Vaikka yli kymmenen miljoonan asukkaan kaupunki tarjoaa valtavan investointipotentiaalin, paikallinen lainsäädäntö ja sen tulkinta on epäselvää. Vauras liike-elämä myös houkuttelee rikollisuutta ja lisää poliittista riskiä.

Lähde: Suomen Pankki. BOFIT-Viikkokatsaus.
Toimittaja Timo Ha-rell. bofit@bof.fi

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.