Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Hansabankin Neivelt
pankkibisnekseen Pietarissa

Hansabank-konsernin entinen hallituksen puheenjohtaja Indrek Neivelt on nimitetty pietarilaisen Bank Saint Petersburgin hallintoneuvostoon.

Nimityksen takana oli virolainen liikemies Hillar Teder, joka omistaa SPB-pankista 18 prosenttia, minkä lisäksi hänen venäläisillä liikekumppaneillaan on yhteensä 17,6 prosentin osuus.

Uutistoimisto Baltic Business Newsin haastattelema Teder totesi pietarilaispankin tarvitsevan ylimpään hallintoelimeensä juuri Neiveltin kaltaisen henkilön.

Teder ja hänen kumppaninsa ostivat syyskuussa runsaan kolmanneksen SPB-pankista. Venäläislähteiden mukaan käypä kauppahinta olisi ollut noin 25 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä koko pankin markkina-arvoksi lasketaan 40 miljoonaa dollaria. Vuonna 1990 perustettu pankki on Venäjän 42. suurin pankki ja sen varat ovat 21,7 miljardia ruplaa. Se on kuitenkin varsin arvostettu pankki Luoteis-Venäjällä.

Useita kauppakeskuksia
Venäjällä

Hillar Teder ja hänen liikekumppaninsa myivät aiemmin tänä vuonna tallinnalaisen Rocca Al Mare -kauppakeskuksen Citycon Oy:lle 780 miljoonan kruunun kauppahinnalla. Tällä hetkellä Teder omistaa kokonaan tai osittain useita kauppakeskuksia Venäjällä.

Indrek Neivelt oli Hansabankissa olleessaan vaikuttamassa virolaispankin Venäjälle menemiseen. Etabloituminen toteutui paikallisen Kvest Bankin ostamisella.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.