Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Venäjän talouskasvun hidastuminen
ei vielä jarruta vientiämme

Koko vuoden tasaista vauhtia kehittynyt Venäjän-vientimme kasvoi tuoreimpien tullitilastotietojen mukaan tammi-syyskuussa 30 prosenttia. Viennin arvo nousi kolmella ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,021 miljardiin euroon.

Venäjä oli 10,6 prosentin vientiosuudellaan Suomen toiseksi tärkein vientikohde ja sen odotetaan ohittavan vielä tänä vuonna Ruotsin.

Kauppavaihto oli entiseen tapaan Suomelle alijäämäistä, mutta tuonti kasvoi 27 prosenttia eli hieman vientiä vähemmän. Tuonnin arvo kokosi 4,945 miljardiin euroon, joka nosti Venäjän aivan suurimman tuontimaamme Saksan tuntumaan.

Suomen oman viennin lisäksi myös maamme kautta Venäjälle suuntaava transitovienti on tänä vuonna kasvanut. Sen arvon lasketaan olevan ainakin nelinkertainen omaan vientiimme verrattuna.

IVY-alueella myös Ukrainan ja Kazakstanin markkinat ovat vetäneet hyvin. Tammi-syyskuussa Ukrainan-vienti nousi 216 miljoonaan euroon kasvaen siten 24 prosenttia. Vienti Kazakstaniin jäi arvoltaan 127 miljoonaan euroon, mutta myös siinä päästiin samaiseen 24 prosentin kasvuun.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.