Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Baltian maiden yhteinen ydinvoimalahanke etenee

Baltian maat aikovat lähiaikoina allekirjoittaa aiepöytäkirjan, jossa sovitaan yhteistä ydinvoimalaa koskevasta esiselvitystyöstä. Yhteisen uuden ydinvoimalan rakentamista on jo jonkin aikaa puitu hallitustasoilla, mutta vasta nyt maat ovat selvästi sitoutumassa hankkeeseen.

Liettuan pääministeri Algirdas Brazauskas tapasi jouluun alussa Viron vierailunsa aikana myös Eesti Energian johtoa. Keskusteluissa todettiin jälleen, että Baltiassa maakohtaiset energiajärjestelmät ovat liian pieniä talouselämän tulevia tarpeita ajatellen, joten voimavaroja on syytä keskittää.

Latvia ilmoitti jo vuosi sitten halustaan osallistua mahdollisen ydinvoimalan rahoitukseen, mutta Virossa ajatuksen kypsymistä on jarruttanut oman kotimaisen öljyliusketuotannon kehittämissuunnitelmat.

Baltian maat ovat ainakin heti yksimielisiä uuden ydinvoimalan sijoituspaikasta. Se tulee olemaan Ignalina Liettuassa, jossa nykyisen alasajettavan voimalan jäljiltä tulee olemaan tarkoitukseen soveltuva infrastruktuuri, alan erikoishenkilöstä sekä myös tieteellisiä resursseja. Lisäksi sijaintipaikka saattaa vaikuttaa myös Puolan mukaantuloon. Voimalan rakentamiseen on kuitenkin varattava 8-9 vuotta.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.