Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Viron hyvä työllisyystilanne
kasvattaa palkkapaineita

Virossa työllisyystilanne korjaantuu kaiken aikaa. Joulukuun alussa työllisyystilanne oli parantunut jo viidenneksellä vuoden takaisesta tilanteesta. Työvoimaviranomaisten rekisteröimiä työttömiä työnhakijoita oli enää 22 590, mikä tarkoittaa Viron työttömyysprosentin putoamista 2,8 prosenttiin.

Työllisyydessä alueelliset erot ovat kuitenkin yhä suuria. Koillis-Virossa virallinen työttömyysaste oli joulukuussa 6,6 prosenttia, kun se parhaalla alueella Pärnussa oli vain 1,4 prosenttia.

Työllisyyden hyvästä kokonaistilanteesta on seurannut, että kovimmilla kasvualoilla kärsitään jo työvoimapulasta. Pahin tilanne on palvelusektorilla ja rakennusalalla.

Äripäev-lehden haastattelema PW Partneriten toimitusjohtaja Peeter Vork ennustaa palkkojen nousevan ensi vuonna kuumimmilla aloilla jopa 20 prosenttia. Koska monilla muillakin työvoimaa tarvitsevilla aloilla joudutaan pätevää henkilöstä värväämään kilpailijoilta, on edessä laajempikin palkkatason nousu. Työpaikkaa ei haluta vaihtaa, ellei tiedossa ole tuntuva palkankorotus.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.