Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
14.12.2005

Venäjän tullitoiminnan kehittäminen vaatii
suuria investointeja

Venäjä menettää tullirikosten takia verotuloja noin viiden miljardin dollarin arvosta vuodessa, koska se ei ole vielä riittävästi kyennyt tehostamaan tullinsa toimintaa. Kaksi vuotta sitten voimaan astuneen uuden tullisäännöstön piti poistaa pahimmat ongelmat, mutta tulli toimii edelleen kankeasti ja hitaasti. Pahinta on kuitenkin se, että väärinkäytökset jatkuvat tulliselvityksissä ja tullitarkastuksissa.

Tullitarkastusten tehostamista estää läpivalaisulaitteiden puuttuminen kaikilta Venäjän puoleisilta raja-asemilta. Raja-asemia on kaikkiaan runsaat neljäsataa, mutta niistä vain noin viidelläkymmenellä on suurempaa merkitystä kansainvälisen rahtiliikenteen kannalta.

The Moscow Timesin mukaan talousministeriössä on laskettu, että näiden tärkeimpien raja-asemien varustaminen läpivalaisulaitteilla vaatisi lähes 300 miljoonan dollarin investoinnit. Tullilaitoksen koko infrastruktuurin ajanmukaistamiseen tarvittaisiin noin 500 miljoonan dollarin suuruinen rahoitus.

Venäjän tullin tietojärjestelmät ovat sen sijaan nopeasti kehittymässä. Maailmanpankki on tällä hetkellä varsin tyytyväinen tietojärjestelmäprojektien edistymiseen. Pankin mukaan se ollut tähän mennessä yksi parhaista ulkomaisella rahoituksella rahoitetuista projekteista Venäjällä.

Tietojärjestelmät uusiksi
raja-asemilla

Maailmanpankin rahoittamaan, noin 140 miljoonaa dollaria maksavaan hankkeeseen sisältyy kaikkien ihmisten, tavaroiden ja ajoneuvojen rajanylitystä Venäjällä valvovien viranomaistahojen tietojärjestelmien parantaminen ja integroiminen.

Projektin puitteissa on jo tehty 32 miljoonan dollarin arvosta ohjelmisto- ja laitetilauksia ja ensi vuonna on tarkoitus tehdä uusia toimitussopimuksia 40 miljoonan dollarin arvosta. Sopimukset tehdään Maailmanpankin määräämien sääntöjen mukaisesti ja tarjouskilpailut ovat avoinna sekä sekä venäläisille että ulkomaisille toimittajille.

Idänkaupan Vientipalvelut 12.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.