Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.12.2004

Mainostoimisto Nebo avaa uudentyyppistä palveluvientiä Venäjälle

Taivas-mainostoimistokonsernin huhtikuussa Pietarissa aloittanut Nebo on jo päässyt hyvin käyntiin Venäjällä. Nebo on esitelty paikallisissa talousmedioissa uutena kuumana mainostoimistona ja sen mainostiimi on ehditty palkita venäläisissä mainosalan kilpailuissa.

Nebo on jo alunalkaen perustettu täyden palvelun toimistoksi. Se on erikoistunut luovaan ja tuloshakuiseen markkinointiviestintään, brändijohtamiseen sekä brändien uudelleen asemointiin. Nebo pyrkii kuitenkin ennen kaikkea olemaan mainostajan yhteistyökumppani, joka ymmärtää ja hallitsee Venäjän markkinat, mutta tarkastelee niitä myös kansainvälisestä näkökulmasta.

Nebon tiimiin kuuluu tällä hetkellä 11 henkilöä, joista vain kaksi on suomalaisia, koordinaattoreina toimivat Micael Silén ja Kirsti Lehmusto.

Silén on Taivaan perustajaosakas, joka toimii edelleen myös copywriterina ja hoitaa samalla Nebon yhteystehtäviä Suomessa ja Pietarissa.

Asiakaspalvelujohtaja Kirsti Lehmusto on hänkin taustaltaan mainonnan suunnittelija, mutta on hankkinut pitkän kokemuksen myös mainostajan puolelta Stockmann-konsernissa. Nebon toimitusjohtajana on kuitenkin venäläinen Timofey Kareba.

Merkkitavaroiden
esiinmarssi alkanut

Nebo haluaa Pietarissa keskittyä merkkitavaramainontaan, yhtä hyvin kuluttaja- kuin tuotantohyödykemarkkinoillakin. Micael Silénin mukaan merkkitavarat ovat jälleen saavuttaneet kuluttajien keskuudessa sen arvostuksen, mitä niillä oli ennen vuoden 1998 talouskriisiä.

Silén sanoo, että reaalisen ostovoiman pitkäaikainen korjaantuminen näkyy kuluttajien makutottumusten monipuolistumisena ja laadun arvotuksena. Vahva trendi on myös venäläisten valmistajien omien merkkituotteiden esiinmarssi.

”Etenkin päivittäistavarakaupan tavaravalikoima alkaa Pietarissa olla ylenpalttinen, eikä omaa tuotetta saa erottumaan ilman brändimainonnan tukea”, Silén kuvailee.

Suomalaisasiakkaat
toistaiseksi pääosassa

Nebo palvelee Pietarissa ja muuallakin Venäjällä ensi sijaisesti niitä suomalaisyrityksiä, jotka ovat Taivas-toimistojen asiakkaina Suomessa. Nebo on samalla saanut myös ensimmäisiä paikallisia venäläisasiakkaita. Jatkossa toimistoa kiinnostavat suomalaisten ohella myös muut ulkomaiset yritykset.

Taivas-konserni on perustanut paikalliset toimistot myös Tallinnaan, Riikaan ja Vilnaan. Toimiston nimenä Virossa on Taevas/Ogilvy, Latviassa Creative Laboratory/Ogilvy ja Vilnassa Tatura/Ogilvy. Ogilvy-tunnukset johtuvat siitä, että tämän kansainvälisen mainostoimistoketjun omistava WPP on myös Taivaksen osakas 33 prosentin omistusosuudella.

Taivas-toimistojen suurimmista asiakkaista monet toimivat Venäjän ohella myös Baltian maissa.

Idänkaupan Vientipalvelut 12/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.