Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

28.11.2008

Venäjän ensi vuoden budjetti läpäisi duuman

Liittovaltion budjetti vuodelle 2009 hyväksyttiin marraskuussa. Budjetti hyväksyttiin hallituksen elokuussa esittämässä muodossa, joten siinä ei ole huomioitu viimeaikaista raakaöljyn halpenemista eikä talouden kasvunäkymien synkkenemistä.

Budjetin mukaan federaation tulot ovat ensi vuonna 10 900 miljardia ruplaa eli 315 miljardia euroa (21 % bkt:stä) ja menot 9 000 miljardia ruplaa eli 260 miljardia euroa (17,5 % bkt:stä). Budjetin ylijäämä on siten 1 900 miljardia ruplaa.

Budjetin tuloista 43 % muodostuu ensi vuonna öljy- ja kaasuveroista, kun kuluvana vuonna osuus on noin puolet. Menoja on lisätty poikkeuksellisen paljon 2000-luvun maltillisiin budjettilinjauksiin verrattuna eli reaalisesti runsaat 18 % viime vuodesta.
Budjetti perustuu bruttokansantuotteen 6 prosentin reaalikasvulle ja Urals-raakaöljyn 95 dollarin keskimääräiselle tynnyrihinnalle. Finanssiministeriön mukaan budjettia vielä muutetaan heikentynyttä taloustilannetta vastaavasti.

Tämä merkitsee tulojen supistumista ennakoidusta ja joidenkin menojen karsimista ja uudelleen kohdentamista. Minisiteriön mukaan budjetti kääntyy alijäämäiseksi jos raakaöljyn ensi vuoden keskihinta laskee alle 60 dollarin.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2008. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.