Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

28.11.2008

Öljyn hintaennustetta leikattiin rajusti Venäjällä

Venäjän finanssiministeriö julkisti vast´íkään uusimmat öljyn hintaennusteensa. Koko tälle vuodelle ennuste lupaa 96 dollarin keskimääräistä barrelihintaa. Keskihinnasta muodostunee näin hyvä, vaikka öljyn hinta on loppuvuodesta painunut jo alle 50 dollarin.

Ministeriö on varsin varoivainen myös kolme seuraavaa vuotta koskevissa hinta-arvioissaan. Ensi vuonna öljyn keskihinnan odotetaan jäävän 50 dollariin, vuonna 2010 se nousisi 55 dollariin ja vuonna 2011 60 dollariin.

Hintaennusteet olivat yllättäen jotakin aivan muuta, kuin mitä vähän aikaa sitten hyväksytyssä budjetissa käytettiin oletuksena. Vuoden 2009 budjetissa tavoitehinta on 95 dollaria, joten tämän ja ennusteen välinen ero on 45 dollaria.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan finanssiministeri Alexei Kudrin oli tietoinen tästä ristiriidasta ja kertoi heti, että mahdollisesti jopa 40 miljardiin dollariin nouseva erotus otetaan valtion vakausrahastosta. Rahastohan on alunperin perustettu korvaamaan juuri öljyn hinnanlaskusta johtuvia menetyksiä.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2008. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.