Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

13.11.2006

Yritykset varautuneet Venäjän-viennin kasvun hidastumiseen

Suomalaisyritykset odottavat Venäjän talouskehityksen jatkuvan vakaana myös ensi vuonna. Venäjän poliittis-taloudellisen maariskin katsotaan jopa pienentyneen syksyyn tultaessa, selviää Suomalaisyritykset Venäjällä -tutkimussarjan syysraportista.

Viennin kasvun odotetaan kuitenkin hidastuvan ja joka viides yritys olettaa viennin jäävän suunnilleen tämän vuotiselle tasolleen. Varovaisemmat vientiarvioit perustuvat tänä vuonna tapahtuneeseen viennin kasvun selvään hidastumiseen, tässä vaiheessa 14 prosentin tasolle. Kasvutahti jää selvästi alle Venäjän IVY-alueen ulkopuolelta tapahtuvan tuonnin kehitysvauhdin. Vientitilastosta puuttuu toisaalta Venäjällä harjoitetun suomalaisen tuotantotoiminnan osuus, joka on edelleen kasvussa.

Suomalaisyritysten keskeisenä ongelmana kilpailun kiristyminen. Uusien EU-maiden ja osin myös aasialaisten yritysten synnyttämä kilpailu tuntuu nyt entistä selvemmin useilla aloilla.

Yritykset hakevatkin nyt uusia strategisia linjauksia. Suunnitelmissa on alueellinen laajentuminen uusiin kohteisiin metropolialueiden ulkopuolelle, paikallisen tuotannon aloittaminen ja yritysostot tuotannon aloittamiseksi tai kasvattamiseksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.