Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

13.11.2006

Saksalaistaustainen lehtitalo perustaa uuden päivälehden Puolaan

Puolassa yhdeksää alueellista sanomalehteä julkaiseva lehtiyhtiö valmistelee uuden valtakunnallisen päivälehden perustamista. Saksalaisen Verlagsgruppe Pasaun omistama lehtiyhtiö on valmistellut päivälehtihanketta jo kahden vuoden ajan.

Puls Biznesun mukaan uusi lehti lanseerataan ensi vuonna, mahdollisesti jo kesällä. Kustantajan tavoitteet ovat korkealla, sillä lehti tähtää heti Puolan suurimmaksi päivälehdeksi. Tämä edellyttää yli 500 000 kappaleen levikkiä.

Lehden toimitus ja konttori tulevat Varsovaan ja toimittajia sekä muuta henkilöstöä on tarkoitus palkata yli sata. Osa toimittajista siirtyy lehteen Newsweek Polskasta.

Puls Biznesun haastattelema toimitusjohtaja Dorota Stanek vakuuttaa, että lehtihankkeeseen satsataan niin paljon kuin se onnistukseen vaatii. Puolalaisyhtiö teki viime vuonna 500 miljoonan zlotyn liikevaihdon ja 18 miljoonan zlotyn eli 4,7 miljoonan euron nettotuloksen. Kustantajan ei kuitenkaan tarvitse panna kaikkea likoon, sillä saksalaisella emoyhtiöllä riittää varoja.

Idänkaupan Vientipalvelut 11.2006. Sisältö

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.